HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
PUPPIE/EG1/EG2
VEG/SHH/GGB
GG1/GG2
BEHENDIGHEID
BREITENSPORT
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSCHR. BREITENSPORT
BREITENSPORT FOTO'S
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE

Breitensport (voor foto's klik hier)
Na de vakantie start De Getrainde Hond met een nieuw onderdeel: Breitensport. Dit is een combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid. De sport is vooral een speelse wijze van gehoorzaamheidstraining waarbij honden en hun baasjes samen actief zijn. 

De oefeningen in de verschillende parcoursen worden door baas en hond gezamenlijk gedaan. Zij blijven dan ook dicht in elkaars buurt. Hiervoor is een redelijke conditie van baas en hond nodig. De hond moet goed onder appèl staan en Breitensport is dus voor jonge honden niet geschikt, de hond dient minimaal een jaar oud te zijn. Doordat de opzet eenvoudig is, zijn de oefeningen niet moeilijk om te leren. De onderdelen zijn hierdoor op eigen niveau en in een eigen tempo te volgen.

Breitensport heeft vier vaste onderdelen:

  Gehoorzaamheid. De verschillende onderdelen komen in een vaste volgorde aan de orde in de training, zoals zit en af, aan de voet zitten en voorkomen. Soms in een normaal tempo en soms in looppas, zowel los als aangelijnd.

  De hordeloop heeft drie horden van 50 centimeter die u samen met uw hond  twee keer neemt op snelheid.

  De slalomloop heeft vijf poortjes. Met een liefst los volgende hond neemt u deze slalom twee keer zo snel mogelijk terwijl de hond niet meer dan twee meter van u vandaan u mag lopen.

  De hindernisbaan heeft acht hindernissen over een lengte van 75 meter. De meeste toestellen zijn ook bij behendigheid te vinden, zoals de kattenloop, de tunnel, de band, de schutting, de breedtesprong en horden. Ook is er een ton in de hindernisbaan bij Breitensport opgenomen.

voor inschrijving klik hier.......

Voor meer informatie over Breitensport kunt u terecht bij Jolanda vd. Boom en Henk van der Veen

 

to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl