HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE

 

Na veel geïnformeerd te hebben besloten we een Labrador te nemen, Kyra. Ik moet zeggen pit zit er genoeg in, energie voor twee en een enorme lieverd!

Aangezien ik met onze Golden ook een paar cursussen had gevolgd ging ik nu ook op zoek naar een leuke school. Via via werd ik getipt om eens bij de getrainde hond te gaan informeren. Het goede aan deze school is dat het allemaal op een positieve manier gaat. Dat wil niet zeggen dat je nooit eens boos mag worden, maar de hoofdmoot is positief trainen.

De sfeer in de puppygroep was ontspannen, alhoewel alle gehoorzaamheidsoefeningen aan bod kwamen en van mij en Kyra verwacht werd dat we serieus meededen. Ingrid maakte mij bewust van de hond en mijn eigen gedrag en vertelde hoe het wèl moest. Net als veel nieuwe puppy bazen was ik onzeker of ik het allemaal wel goed deed en daar speelde Ingrid goed op in.

Na de puppycursus, de smaak te pakken gekregen, ben ik doorgegaan met de EG1 cursus. Ook in deze cursus was, naast alle nieuwe oefeningen uit het programma, het motto van de trainer voor mij: “ heb vertrouwen in je hond, in jezelf en vergeet vooral niet om samen lol te maken “. We zullen doorgaan, dacht ik bij mezelf… Na 10 lessen hebben Kyra en ik op 3 november het examen EG1 gedaan en gehaald! Trouwens iedereen in mijn groep heeft het examen gehaald, dus allemaal van harte gefeliciteerd!

Met m’n hond werken vind ik geweldig, je traint de fysieke en geestelijke conditie èn het appèl op je hond gaat met sprongen vooruit. Mijn ervaringen met de getrainde hond zijn erg positief. Fijne trainers met veel ervaring, altijd bereikbaar voor vragen en problemen. Geen competitieve sfeer tussen de cursisten, voor elk ras en elke ‘soort eigenaar’ zag ik waardering. Kyra en ik staan al weer ingeschreven voor de volgende cursus…..

Bedankt, wij hebben er veel plezier in. 

Groetjes Carin & Kyra!!  

 

Na weken van goed oefenen was het 18 april eindelijk zover: het examen EG-1.

Zenuwachtig waren we gelukkig niet, Luna doet het op de cursus altijd goed, dus waarom nu niet?

Er was één nadeel, het examen begon al om 7 uur waardoor we onze avondwandeling met haar speelkameraadjes vroeg moesten afbreken. Het begon net gezellig te worden op het veld en toen moesten wij gaan, Luna snapte er niks van.

We hadden examen met nog 5 andere honden. We begonnen met het rondje om de kring, dat ging prima. Daarna moesten we aan de kant wachten tot we als 4e aan de beurt waren. In eerste instantie had ze bij het volgen meer oog voor de examinator (wie is toch die vreemde snuiter langs de kant?). Nadat ze hem goed gezien had, begonnen we opnieuw en toen deed ze het perfect. Ook de zit-, af-, blijf-, af op afstand- en sta oefeningen gingen goed.

Het enige minpuntje was de oefening met het vangen van de bal. Ze wilde hem zo graag hebben en ik wachtte eigenlijk te lang met gooien waardoor ze al opstond. Nou, als dat het enige minpuntje is hebben we het prima gedaan toch?

Gelukkig waren alle honden (en baasjes) geslaagd en kon Sophie trakteren op frikandellen (die had haar vrouwtje in haar jaszak zitten als lokaas).

Onze diploma’s konden we helaas nog niet in ontvangst nemen, die krijgen we de volgende keer bij de start van de nieuwe cursus, we gaan nl. allemaal door met EG2.

Erwin, bedankt voor de gezellige en leerzame lessen, we zijn weer een stapje verder richting een goed getrainde hond.

 

Groetjes, Paulien en Luna

 

Groetjes Marco & Toby

 

 

 

 

Hallo

13 weken terug begon de puppy cursus. Mijn moeder begon samen met onze hond Toby. Elke keer dat ik vrij was ging ik mee. Maar na de 3e les was het wat anders, ik nam de les een keer over omdat mijn moeder niet kon. Dit beviel heel goed! Toen kwamen we er achter dan ons mam op vakantie zou zijn met het examen. Dus de week er na stond ik er weer samen met Toby en ons mam langs de lijn. De lessen liepen goed en de groep was gezellig. Iedereen had wel eens een slechte dag maar Gerdy wist ons weer altijd te motiveren zodat het weer beter ging. Zelf vond ik dat het examen niet zo vloeiend liep, maar als je dan in de kantine zit en je hoort: “Marco 80 van de 80”, veranderd de stress ineens in blijdschap, ik had het niet verwacht. Hopelijk samen met Gerdy en de harde kern van de groep op naar volgende cursus.

Halverwege 2009 besloten wij nog een hond te nemen. We hebben al een Golden-Retriever van 8 jaar, Zoë. We wilden een hond die goed bij Zoë past, maar er moest wel wat pit inzitten.

to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl