HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE

 

Beste hondenliefhebbers,

Maandag 29 april 2013 hadden Timber en ik het VEG examen. Timber is nu 17 maanden en hij komt net als onze andere hond uit Roemenië. Mensen vragen vaak wat voor ras hij is, er is al heel vaak gevraagd of hij een Kelpie of een Groenendaeler is. Van beide rassen zijn er wel wat overeenkomsten. Zelf ben ik ook erg benieuwd naar wat voor kruising hij is, maar daar zullen we nooit achter komen. Wij noemen hem maar onze “nepherder!” J. Gelukkig heeft hij niet op straat geleefd maar is hij als pup afgegeven bij de stichting APAM en door de samenwerking met Gera Kornmann naar Nederland gekomen. Zij vangt alle honden thuis op en probeert ze dan te plaatsen, ze doet dit geheel op eigen kosten en ze is ontzettend goed voor alle honden en katten die ze opvangt.

Timber is een ontzettend vrolijk, lief en aanhankelijk hondje. Maar vind niet iedereen dat van zijn/haar eigen hond? Hij luistert voortreffelijk naar het toverwoord “brokje”. Zelfs als hij achter een konijn aanzit, is dat woord een reden om terug te komen. Ondanks dat hij over het algemeen goed luistert was het examen wel een beetje spannend. Timber had op dat moment namelijk meer aandacht voor de konijnenkeutels op het veld, dan voor mij. Het examen verliep toch heel goed. Het plaats sturen was nog nooit beter gegaan! Ook de andere onderdelen gingen naar mijn idee aardig goed en het lukte toch om Timber zijn aandacht vast te houden. Het resultaat? Volle bak! Dat had ik toch eigenlijk niet verwacht… Maar ik was niet de enige. Monique met Co en Maarten met Noa hadden ook allebei volle bak. Gelukkig was iedereen uit onze groep geslaagd met dank aan onze instructeur Henk van Veen. Hij heeft de afgelopen weken veel nuttige tips gegeven en door hem heb ik ook meer inzicht gekregen in mijn hond. Ik dacht dat ik best streng was, maar Timber was in het begin niet echt onder de indruk van mijn commando’s. Daar is gelukkig verandering in gekomen.

De cursussen die we nu gedaan hebben waren onder andere bedoeld als voorbereiding op de behendigheid. Daarnaast moest Timmy wel 1 jaar zijn. Hij heeft de smaak in ieder geval al aardig te pakken. Als ik “hoog” roep, staat hij al te zoeken naar iets waar hij op kan springen om vervolgens heel trots te gaan zitten!

Ik wens iedereen heel veel hondenplezier!

Liefs Annelies en Timber

 

Samen in een VEG – groep.

Instructrice : Monique van Riel

Examinator : Nel Raaymakers

Gaat dit eigenlijk wel was natuurlijk de eerste vraag die ook bij ons op kwam .

Het antwoord is eigenlijk simpel , ja dat kan .

Natuurlijk zit er wel een maar aan , het kan alleen als je als baasje interessant genoeg bent.
D.w.z. wij moesten ieder bij onze eigen hond de aandacht afleiden zodat ze elkaar niet meer zagen staan , de eerste 4 lessen hadden de honden daar toch wel moeite mee en reageerden ze op elkaar. Tot aan de laatste les was het maar goed dat er een hond aan de lijn zat tijdens het plaats sturen anders waren er 2 honden naar de riem toe gerend.
Natuurlijk was er toch wel een beetje een competitie in ons huishouden, Sonja liep met Ayka en ik met Pepper.
Uiteraard was mijn hondje beter dan die van Sonja alhoewel Sonja daar weer anders overdacht.
Uiteindelijk heeft het examen van de VEG - groep daar uitslag in moeten brengen en tot onze vreugde bleek dat ze allebei niet voor elkaar onder deden en onze Pepper en Ayka allebei met volle bak (80 pnt) mochten slagen .

Ook onze mede cursisten deden het geweldig en als ik het zo zeggen mag Pepper(2) had al volle bak gelopen.
Dus in een VEG -groep liepen 3 honden volle bak , vraag is natuurlijk ligt dat aan de geweldige instructie of aan de geweldige baasjes of misschien toch aan de slimme honden.
Wat het ook geweest mag zijn we zijn er allemaal blij mee. Dus op naar de volgende cursus GGB.
Wederom met 2 van onze honden in een groep en dan zal de lat weer iets hoger liggen en zal de competitie weer oplaaien .

Namens alle cursisten uit de VEG – groep van Monique bedankt voor de leerzame lessen .

Voor alle cursisten van de nieuwe GGB – groep zorg dat je de laatste les geld bij hebt voor het geval dat je volle bak loopt en je een rondje moet geven . 

Henk van de Veen

 

 

Willem, zijn examen en ik……………

Oja, zegt Nel, schrijf je nog wel een stukje?”
Hoezo stukje, we hebben geen ‘volle bak’!
Nee, maar wel 99 pnt. van de 100!
17 sept. 2012, een historische dag voor onze Willem.
Willem, 10 maanden oud, had vandaag samen met mij zijn EG1 examen.

Eerst even een paar feitjes over Willem:
Een eerst klas sprinkhaan, dol op water, vooral de vijver thuis waar hij regelmatig invalt, ontzettend vrolijk, dol op spelen, botten begraven , continu kwispelen en ga maar door.
U denkt vast, o, dat is een labrador, maar niks hoor, Willem is een Rottweiler! 

Maar goed, terug naar het examen.

We hadden samen sinds de puppy-cursus redelijk goed geoefend.

Uiteraard met veel vallen en opstaan;

- Af liggen, goed, maar alleen als ik moe ben.
Zitten, alleen als er wat te zien valt.
- Staan, alleen als er een erg lekker brokje voor mijn neus is.
- Volgen, hallo, krijg ik een stijve nek van!
- Tandjes kijken, irritant gevoel.
- Betasten, heerlijk, lekker kroelen!

Aldus Willem!

to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl