HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
LANDELIJK SHH
HET EXAMEN 15-03-'09
GENERALE OEFENING
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE

15 Maart was er een landelijk SHH examen voor onderstaande groep.

Op zondagochtend kwamen de curisten een voor een binnen druppelen op de club. Alle hadden wel wat last van zenuwen. Het parcours was reeds door Henry en Monique klaar gezet. Nadat de Uwe (de keurmeester) was gearriveerd kon de start volgorde bekend gemaakt worden en kon het examen beginnen. de SHH-ers werden in twee groepen van elk zeven deelnemers verdeeld en de eerste groep kon direct aan de slag.

De groep kreeg nog wat uitleg van Uwe en vervolgens mocht Dionne met Beer het spits afbijten. (Zou Uwe geweten hebben dat Dionne altijd als eerste wil beginnen??)...

Enkele vrijwilligers hadden zich op het veld opgesteld om te helpen bij de visuele prikkels, het terras en bij de driehoek om in te sluiten. De andere kandidaten van de eerste groep waren zich aan het voorbereid op hun examen en vanuit hun ooghoeken werd Dionne in de gaten gehouden. Vervolgens moest iedereen eerste de individuele oefeingen afwerken, waarna aan het groepswerk werd begonnen. Hierbij had Kim met Lebbes het even moeilijk, maar dat werd goed opgelost. Vervolgens maakte Trubbel zijn naam waar en schoot voorbij zijn vrouwtje om vervolgens wel naar haar terug te keren. Daarna moesten alle honden af liggen (Gina van Marriet was lekker eigenwijs en blijf zitten) vervolgens moest Jolanda voorlangs lopen met Kyra. Hierna volgde Uwe samen met Henry, druk kletsen over alles en nog wat......

De tweede groep had zich inmiddels op het veld verzameld om aan hun examen te beginnen. De vrijwilligers stonden wederom klaar om te helpen. Van deze groep moest Antionette met Elmo beginnen. Zij was een heel stuk rustiger dan met de generale oefening (hoe zou dit nou komen.........???). Telkens als een hond ingesloten werd stond de volgende deelnemer al klaar om te kunnen starten. Hierdoor verliep alles erg vlot en waren we zo bij de laatste SHH deelnemer Monique met Janssen. Ook hierna moest het groepswerk gebeuren. Alle honden moesten door elkaar volgen en langs elkaar aflopen. Ingrid (met Bojar) en Mark (met Senne) zaten samen in de tweede groep, maar daar de honden enkel oog hadden voor hun baasje was deze oefening geen probleem. Bij de af oefening kwam deze keer Bianca met Odin voorbij, gelukkig waren de zenuwen wat gezakt en kon ze weer lachen. Uwe en Henry kwamen ook nog voorbij en dat was het einde van het SHH examen.

Jolanda was toen aan de beurt samen met Kyra voor hun GG1 examen. Het parcours werd vlug opgebouwd en enkele honden werden als stand-in gebruikt voor de dubbel acht en voor de af oefening. Hun programma was een stuk pittiger dan van de SHH groep. Het bestond uit volgen, losvolgen, hoog apport, sorteren, zit en blijf en vervolgens af uit zicht. Uiteraard werd tijdens het examen ook baas-hond en hond-hond beoordeeld.

In de kantine volgde later de uitslag. Alle SHH kombinaties waren geslaagd waarvan drie met "volle bak". Jolanda en Kyra kwam helaas wat puntjes te kort.

De keurmeester vond het een geslaagde dag met de complimenten aan de club, en hij verwachte ons binnenkort weer te zien voor een volgend landelijk examen. Na de keurmeester bedankt te hebben werden Henry en Monique bedankt namens de cursisten met een fles sterke drank voor hun inzet. Maar ook Henry en Monique hadden voor de cursisten een kleinigheidje meegebracht om hun te bedanken voor hun inzet van de afgelopen weken.

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie landelijk diploma!
Op naar het GGB landelijk....

PS. Langs deze weg willen wij als SHH groep iedereen bedanken die heeft geholpen om deze dag voor ons te laten slagen!!!!

Monique (van drilleke)

Staand (vlnr): Kim & Lebbes, Wilma & Bently, Antionette & Elmo, Wilma & Brok, Ingrid & Bojar, Gonnie & Trubbel, Mark & Senne, John & Granite, Marriet & Gina.
Zittend (vlnr): Monique & Janssen, Dionne & Beer, Charles & Silke, Bianca & Odin, Thijs & Doekes, Jolanda & Kyra.
to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl