HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
PUPPIE/EG1/EG2
VEG/SHH/GGB
GG1/GG2
BEHENDIGHEID
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE
Let op!
Samen spelen tijdens de les

PUPPIE/BEGINNERS

Wanneer de hond 9 weken oud is en zijn tweede enting heeft gehad kan begonnen worden met de training. De bedoeling van deze cursus is dat de baas om leert gaan met zijn hond; de band tussen baas en hond wordt hierbij opgebouwd. De hond leert op jonge leeftijd dat de baas de leider is en dat voorkomt vaak veel problemen later. De baas leert zich als "baas" te gedragen, maar leert ook dat de hond eerlijk en met respect door zijn baas behandeld dient te worden. Tevens wordt de hond gesocialiseerd met andere soortgenoten en mensen en leert hij omgaan met verschillende situaties. De baas en zijn hond wordt geleerd hoe ze zich in onze maatschappij moeten gedragen.

De eerste beginselen op het gebied van gehoorzaamheid worden op een spontane en speelse wijze bijgebracht. De gehoorzaamheidsoefeningen die worden aangeleerd zijn: zitten, liggen, staan, het gebit laten zien, komen, volgen aan de lijn en spelen.

Duur van de cursus is 10 weken. De lessen duren een half uur

 

EG1 & EG2

Na de puppy- of beginnerscursus kan men verder gaan met de cursus E.G1 en vervolgens EG2. Na de puppy-training komen de honden in de "pubertijd" (rond de 6 maanden). Het is op deze leeftijd belangrijk om in training te blijven. De baas-hond verhouding kan zo verder worden opgebouwd. In deze cursus wordt aandacht besteed aan een goede baas-hond verhouding en aan  meer uitgebreide appèl-oefeningen.

De onderdelen die in deze cursussen aan bod komen zijn: blijven zitten, blijven liggen, staan, het gebit laten zien, komen op bevel, voet-oefening, volgen aan de lijn terug plaats, aandachtsoefening en spelen met de baas.

De duur van de cursussen is 10 weken. De lessen duren drie kwartier.

 

to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl