HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
TIP: VOERBAK
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE
Kind laat hond uit
Kind slachtoffer van hondenbeet

Kan een kind een hond uitlaten?

 

Als ik dit op straat bekijk dan zie ik dat de meningen hier over verdeeld zijn. Bij ons in de straat zie ik regelmatig een knul van een jaar of tien met een flinke  hond lopen/rennen, de ene keer aangelijnd en de andere keer los lopend. Dit is met onze hond Angel al een paar keer bijna mis gegaan! Doordat Angel als jonge hond een paar keer flink te grazen is genomen door volwassen honden, reageert ze soms heftig in overwachte situaties met grotere rassen. De jongen heeft de grote hond niet onder controle en ik houd iedere keer mijn hart vast. Misschien maakt het formaat van de hond wel verschil, maar hier onder staan een aantal redenen om dit misschien toch beter aan een volwassene over te laten.

 

1. Uw hond is misschien niet agressief maar hij kan aangevallen worden door een loslopende hond. Een kind kan fysiek niet ingrijpen, weet vaak niet wat het moet doen en raakt in paniek.
2. De flexlijn; Uw kind loopt op de stoep en de hond loopt per ongeluk de straat op, het zal niet de eerste hond zijn die zo wordt overreden.
3. Een kind heeft vaak behoefte om te rennen met de hond, een probleem is dat hierbij de hond veel sneller is en vaak moeilijk af te remmen.
4. Een hond ziet uw kind niet als ranghogere, dus zonder toezicht kan hij wel eens heel ander gedrag gaan vertonen.
5. Uw hond zwemt graag, hij springt in een sloot met een te hoge kant, uw kind krijgt de hond er dus niet meer uit.
6. Uw kind fietst met de hond, dit is wel leuk maar uw kind gaat harder dan 12-15 km. per uur. De hond blijft wel mee rennen want hij wil bij zijn "baas" blijven, thuis is hij dan uitgeput.
7. Spelletjes gaan vaak te ver, vooral met vriendjes erbij, bijvoorbeeld een stok weggooien in het water, kinderen kunnen geen grenzen stellen.
8. Er komt een andere hond aan, het kind wil graag de hond goed onder controle houden en houdt hierbij de hond kort vast, de hond voelt zich sterk en zal zich agressiever gaan gedragen.
9. Uw hond schrikt ergens van, het kind vindt het zielig en aait hem, voortaan wordt de hond bij een "schrikreactie"steeds banger.
10. Uw kind ziet een paar vriendjes en laat de hond eventjes alleen aan het hek, helaas wordt de hond vaak vergeten en wordt er niet op hem gelet.
11. Uw kind heeft geen zin om de hond uit te laten maar het moet van U, het kind viert zijn boosheid bot op de hond.
12. Uw hond eet onderweg iets op, uw kind krijgt het niet uit zijn bek en vergeet het thuis te vertellen, uw hond wordt ziek en U weet niet waarvan.
13. Uw kind komt vriendjes tegen en blijft staan kletsen, U denkt dat de hond is uitgelaten als Uw kind na een uurtje terug komt. 
14. DUS ER KAN VAN ALLES GEBEURE, WAAR WE LIEVER NIET AAN MOETEN DENKEN, WAT NOU ALS HET KIND TUSSEN HET GEVECHT KOMT TUSSEN 2 VECHTENDE HONDEN. EN U BENT ER NIET BIJ ALS “BAAS”!


De hond is ‘n fijne kameraad voor uw kind. Houd dit dan zo!

 

 


 

 

to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl