HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
TIP: VOERBAK
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE

Voerbak… wegpakken of niet?

Pak NOOIT de voerbak weg als training om te laten zien wie de baas is: dit is een geheel tegennatuurlijk gedrag omdat een ranghogere (baas) het voer geeft aan de ranglagere (hond) als hij het zelf niet meer wil. Dan mag een ranglagere dat voer ook verdedigen. En ook al denk je als “baas” het toch voor elkaar te hebben dan kunnen er altijd nog ongelukken gebeuren als een ranglagere (kind) in de buurt van de voerbak komt!

Wil je toch trainen met de voerbak maak deze dan halfvol en doe er voer met de hand bij en laat de hond in de bak uit je hand eten. Daarmee geef je aan dat het alleen maar prettig is als er iemand bij de voerbak komt. Dit is ook een goede oefening om met kinderen te doen als de hond nog een pup is.

Met het weghalen van de voerbak leer je juist baknijt aan: je leert de hond dat bescherming van zijn voer noodzakelijk is!

Nog een belangrijke tip: Laat NOOIT de gehele dag voer staan! Ook dit is tegennatuurlijk en kweekt alleen maar slechte eters. Je kunt als baas ook heel goed in de gaten houden of je hond iets mankeert als je hem op vaste tijden voert. Eet hij een keer niet dan weet je dat hij bij de volgende voerbeurt goed honger moet hebben. Is dat niet het geval dan moet je hem goed in de gaten houden en eventueel naar de dierenarts gaan als blijkt dat hij niet voldoende eet.

 

to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl