HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
PUPPIE/EG1/EG2
VEG/SHH/GGB
GG1/GG2
BEHENDIGHEID
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE
Aandacht!!
Af en blijf.............

VEG

Veel cursisten beleven veel plezier aan het trainen met hun hond en gaan na de puppy- en E.G. c ursus verder met het V.E.G. Het bezig zijn met hun hond is dan inmiddels uitgegroeid tot een hobby. De gehoorzaamheid van de hond wordt in deze cursus getraind door verdere appèl-oefeningen. Een aantal onderdelen van deze cursus moeten onaangelijnd worden uitgevoerd. Wanneer de hond dit niveau bereikt kan ook worden deelgenomen aan behendigheidstraining. De hond staat inmiddels goed onder appèl. Tevens is de hond dan ouder dan een jaar en kan daarmee ook de lichamelijke belasting van behendigheid goed opvangen.De onderdelen die in deze cursus aan bod komen zijn: blijven liggen, staan, het gebit laten zien, komen op bevel, voet-oefening, terug sturen naar de plaats en aangelijnd volgen.

De duur van de cursussen is 13 weken. De
lessen duren een uur.

SHH

Na het VEG examen kan begonnen worden met de eerste cursus waarvoor ook een landelijk examen afgelegd kan worden. Dit programma is in 2005 ingevoerd. Het is met name ontwikkeld om het sociale gedrag van de hond te trainen. Gedurende alle oefeningen wordt er gekeken naar de omgang van de baas met zijn hond. De hond moet met aandacht met de baas bezig zijn, zonder onhandelbaar, onzeker of agressief te zijn. Van de baas wordt verwacht, dat hij inzicht heeft in het karakter van zijn hond en de bevelen geeft in overeenstemming met dit karakter. De cursus omvat de oefeningen: volgen aangelijnd, geluidsproef, voedsel weigeren, visuele prikkel, blijven liggen met afleiding, omgang hond-hond, omgang baas-hond en komen indien geroepen.

De duur van de cursus is 10 weken. De lessen duren een uur.

GGB

Het vervolg op het SH is de cursus GGB. In deze cursus wordt verder ingegaan op appel-oefeningen. Ook voor deze cursus is een landelijk examen mogelijk. Aan het landelijk examen kan alleen deelgenomen worden indien men in het bezit is van het landelijk SH diploma.

De cursus omvat de volgende oefeningen: gedrag hond-hond, blijven liggen 2 minuten in zicht, volgen aangelijnd, los volgen, appel op afstand, komen op bevel, plaats sturen, vlak apport en omgang baas-hond.

De duur van de cursus is 2x 10 weken. De lessen duur een uur.

to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl