HOME/NIEUWS
CURSUSSEN
GEDRAGSBEGELEIDER
INSCHR. CURSUS
INSCHRIJVING FLYBALL
INSTRUCTEURS
INGEZONDEN
VOLLE BAK
MEMORIAM
SPELLETJESD. 2011
SPELLETJESDAG 2010
LANDELIJK GGB/SHH
SHH/GGB/GG1 12/7/09
EXAMENS/CURSUSSEN
FILMPJES
FOTOGALERIE
MIJN HOND & IK.....
TIP: KIND/HOND
ANIMAL-FUN
LINKS
GASTENBOEK
ROUTE

 

Ik ben Bickel!

Ons Mam is een Labrador, ons Pap is een Nova Scotia en ik zit daar dus ergens tussenin. Bij een van mijn eerste bezoekjes aan de dierenarts zei deze; “Aha, een interessante combinatie, was een gewone labrador te rustig??”

Mijn baasjes vonden het wel verstandig dat ik naar de puppycursus zou gaan. En daar had ik dus juist helemaal geen zin in!
Als ’t vrouwtje en ik de instructeur in de gaten moesten houden zat ik achterstevoren. Kindjes op het voetbalveld, veel interessanter! En wat rook dat gras toch heerlijk!
Maar goed,  de trainingen  en het oefenen thuis wierpen wel zijn vruchten af!
Op 14 mei mochten we samen op examen. Spannend.Ik deed super goed mijn best en mijn vrouwtje deed het ook best aardig, maar ik moest toch even heel baldadig aan het speelkoord trekken wat bij haar uit de jas hing.
Uiteindelijk  het diploma bemachtigd en tot vrouwtjes verbazing (ik wist dat natuurlijk al lang….) hadden we “volle bak”.   80 van de 80 punten. Ja, daar kun je mee thuiskomen!
Vrouwtje helemaal gelukkig, en ik een lekkere kluif verdiend! Op naar de volgende cursus.

Henk en Erwin bedankt voor de leerzame lessen. 

Groetjes Bickel (en Cora)

 

 

 

Hallo,

Ik zal ons even voorstellen ik ben Vinz een chocolade bruine labrador van 1 jaar oud en mijn baasje heet Monique. Mijn baasje schrijft dit stukje omdat we “volle bak” hebben gehaald bij de puppy/beginnerscursus! En dat ondanks ik nog maar kort bij mijn nieuwe baasje woon. Mijn vorige baasje kon niet meer voor mij zorgen en zodoende ben ik in augustus 2011 verhuisd.

Ik was toen 10 maanden oud en zat al lekker in mijn pubertijd. Ik kreeg meteen vanaf dag 1 nieuwe regels opgesteld waaraan ik me moest houden. Dat was even wennen, maar die duidelijkheid beviel me wel. Mijn baasje Monique wilde heel graag met mij gaan trainen om lekker samen bezig te zijn. Zo gezegd, zo gedaan en stond ik begin september op het trainingsveld in Uden. Ik kwam in een groep met allemaal lieve, kleine, schattige puppy’s en ik dacht enthousiast: “OH, LEUK SPELEN”, maar nee helaas dat mocht niet van mijn baasje. Dus deed ik maar netjes wat mij opgedragen werd. De andere hondjes moesten nog alles leren van het begin, maar ik kende de meeste commando’s al van mijn vorige baasje. Ik verveelde me dus in les en liet dat wel even duidelijk merken. Onze instructeur Henk was dat ook opgevallen en mijn baasje heeft toen geregeld dat ik een aantal lessen mocht overslaan en in een andere groep kwam die al verder waren. Dit vond ik wel leuk want toen mocht ik meer bezig zijn en laten zien wat ik al kon. We hebben thuis veel geoefend tijdens het spelen en wandelen buiten zodat mijn geheugen weer wat opgefrist werd. Na 5 lessen kwam dan het examen.

Tijdens de autorit merkte ik dat mijn baasje wat zenuwachtig werd, al snapte ik niet waarom want ik ken alle oefeningen en vind het leuk om dat voor mijn baasje te doen. Het examen begon met een gezamelijk oefening die goed ging. Vervolgens moesten we even aan de kant van het veld wachten tot de andere hondjes waren geweest. Toen was ik aan de beurt om mijn kunstjes te laten zien. We begonnen met volgen. Mijn baasje begon het volgen een beetje anders als normaal en ik had daardoor niet zoveel aandacht voor haar. Toen kwam er nog een heerlijk geurtje op het veld voorbij dat mij nog meer afleidde, maar ik werd meteen tot de orde geroepen. De rest van de oefeningen gingen hartstikke goed en op het einde moesten we het volgen nog een keer over doen. Ik dacht toen dat mijn baasje een lekker brokje in haar hand had en daar wil ik altijd wel voor werken! Helaas gefopt, maar ik volgde wel goed.

Vervolgens wachten op de uitslag en daar was het dan: Volgen twijfel, alle andere oefeningen goed en herkansing volgen goed, dus 80 van de 80 punten: VOLLE BAK! We waren blij verrast, althans mijn baasje had zo’n hoge score niet verwacht.

We gaan nu verder met EG1, dus op naar de volgende “volle bak”.

Tot op het trainigsveld!

Dikke knuffel en poot van Vinz & Groetjes van mijn baasje Monique

 

Hoi Allemaal, 

Even voorstellen; mijn naam is Fineke Cissen en onze Golden Retriever heet Brooks.
Maandag 31 oktober was het zover, wij moesten het EG-2 examen afleggen en onze Brooks heeft alweer volle bak!!
De baasjes waren natuurlijk een beetje zenuwachtig of wat ze ook wel eens zeggen gezond gespannen, onze honden waren op zich niet gespannen, maar als het baasje toch anders is als anders gaat deze “spanning” gewoon over op de hond.
Al met al hebben we met z’n allen het examen met goed resultaat afgelegd en zijn allemaal geslaagd, dit alles dankzij de goede en fijne instructie van Jolanda. Hiervoor namens iedereen nogmaals onze hartelijke dank.


Misschien dat iemand zich het nog herinner, maar in het vorige stukje had ik uitgelegd dat wij een zogenaamde herplaatsingshond van Golden Retriever Club Nederland hadden overgenomen. Ondertussen is Brooks alweer bijna 1 jaar bij ons en heeft z’n plaats in ons gezin helemaal gevonden.
We hebben Brooks dus niet als pup hebt gekregen en dan zijn er natuurlijk altijd wel dingen die je als pup anders zou hebben aangepakt.
Een van die dingen is het vervoer met de auto en dan voornamelijk “het in de auto krijgen”.
Brooks heeft volgens mij een grote hekel aan de auto / autorijden, misschien dat iemand het wel eens gezien heeft op het parkeerterrein bij de club, maar Brooks gaat voor geen goud uit zijn eigen in de auto.
Ondertussen heb ik Brooks geleerd dat ik hem eerst met zijn voorpoten in de auto zet en daarna met zijn achterpoten, maar het is een hele onderneming om dichtbij de auto te krijgen, zodat je hem gemakkelijk erin kan tillen. Als Brooks dan in de auto is zal hij geen poot verzetten, gaat meteen liggen, soms steekt dan zijn poot of staart dan nog half buiten de auto, deze mag je dan zelf goed leggen, want hij ligt en doet verder niets.
Volgens mij heeft Brooks zoiets van; je hebt me in de auto gekregen en meer doe ik echt niet.
Hij wordt gelukkig niet ziek, of gaat liggen hijgen of janken, Brooks ligt in de auto en verroert zijn eigen niet!!
Om hem wat makkelijker in de auto te krijgen heb ik al van alles geprobeerd, gelokt met brokjes of andere lekkere dingen, zelf in de auto kruipen en hem op die manier hem in de auto lokken, het heeft geen enkele zin.

Toen we Brooks pas hadden dacht ik van als we alleen maar “leuke dingen” doen met de auto; zoals naar het bos of naar de training zal het op den duur wel beter gaan, maar dat maakt Brooks niets uit.
Zelf vind ik het heel erg jammer, want als je hem als pup “het in de auto gaan” had geleerd, dan was het voor hem nu niet zo’n drama.
Ondanks alles hou ik het gewoon vol en zet hem dus regelmatig in de auto, want hij gaat nou eenmaal erg graag naar de training en het bos!!

De aanhouder wint zeggen ze, maar naar mijn mening denkt Brooks dit ook.
Mocht er iemand zijn die een goed idee/methode heeft om Brooks makkelijker in de auto te krijgen dan hoor ik dat graag!!

Groetjes Fineke en Brooks   

                                

YEAAAH   WE   ZIJN   GESLAAGD   MET  ALLE   80  PUNTEN !!!!!!!!

Maandag 14 november was het weer zo ver. De examens voor de puppycursus werden weer afgenomen. 13 weken geleden starten we met een volle groep. Ondanks dat we toch erg leuk en goed les kregen van Henk bleven we maar met een heeeel klein groepje over, maar wel een gezellig groepje.
Dit groepje stond dan ook met lichte spanning maandag op het veld. Als eerste ging onze lieve Bink samen met baasje Debbie. Ondanks dat hij deze keer geen veertje bij had en Debbie links en rechts af en toe door elkaar haalde slaagde hij dik !! Goed gedaan Bink. Als tweede waren wij aan de buurt. Hummer had er flink zin in en deed het werkelijk perfect !! Dit kwam mede doordat heel mijn hand stonk naar salami, kaas etc voor de geur want we mochten geen beloning tussendoor geven. Hij liet geen enkel steekje vallen en daarom slaagde we met alle 80 punten. Goed gedaan Hummer en natuurlijk ik ook. Hierna was onze Elka met baasje Benny aan de buurt. Het probeem van geen worst enzo bij te hebben is voor onze Elka geen probleem want die wordt alleen wild van zijn eigen brokken. Ook Elka deed het prima en was ook dik geslaagd goed gedaan. Degene die het langst (nou ja lang) moest wachten was Luca met baasje Dennis. Henk waarschuwde al een beetje dat hij een handdoek ofzo mee moest nemen om hem te laten liggen. Dit door de koude/natte ondergrond. Maar ook Luca had het prima naar zijn zin deze avond en slaagde ook dik en zonder handdoek te gaan liggen. Yes !!

Henk bedankt voor je leuke  lessen Nel bedankt voor het examen (en koffie) en op naar de volgende cursus.

Groetjes Hummer en Angelique

 Mazzel vertelt over zijn …EG 1 Examen

Zo…. daar zitten we dan, mijn baasje achter de computer en ik langs zijn stoel.
Ik zal me maar even voorstellen, mijn naam is, Mazzel, ik ben een Red Merle Border Collie
van 11 maanden oud, ik ben een reutje. Samen met mijn baasje Henk zit ik op cursus,( en mijn vrouwtje is toeschouwer). In April ben ik begonnen met EG.1, dat mocht, want daar voor was ik geslaagd voor het puppy examen met 79 punten, gehaald bij Wilma.Mijn baasjes zijn druk bezig een stukje te schrijven, de een zit te typen op de pc, en de andere zit te schrijven aan de keuken tafel, om een mooi verhaaltje te maken over mijn Diploma. Mijn baasje is Henk, maar die kon moeilijk een verhaaltje over mij schrijven, daarom deed hij het samen met mijn vrouwtje. En dan heb ik ook nog een heel lief "vrouwtje" en die heet Mariëtte, en die heeft het meeste geschreven over mij in dit boekje. En dan nu snel, naar waar het allemaal over gaat, het examen van EG1. Samen met mijn vrouwtje Mariëtte volgde ik de eerste 4 lessen ( mijn baasje was een beetje ziek en die was nou toeschouwer ). Jolanda mijn instructeur zei regelmatig tegen mijn vrouwtje Mariëtte, dat kan sneller ( het volgen), en ik dacht dat ook, want met mijn baasje ging er wel flink de pas in. Vanaf les 5 mocht ik weer met mijn baasje de cursus verder volgen ( hij was weer beter ), samen met Snowy, Billy, Wolf, Senna, Rex Woezel en Pip en hun baasjes hebben we regen wind en kou doorstaan, maar wel veel geleerd. Op 11 Juli was het dan zover, Ik hoorde iets van examen doen of zo, maar oh oh wat duurde dat lang die uitleg, van wat mag en wat niet mag,met het examen van EG.1, ik wilde gewoon aan de slag als het mijn beurt was. Eindelijk mocht ik mijn examen doen samen met nog 4 kameraadjes en hun baasjes, helaas waren er 3 afgehaakt ( jammer ).Ik was als laatste aan de beurt ( wat duurt, wachten toch lang) en mocht ik aan Nel de ( instructeur ) laten zien wat ik allemaal geleerd had. Nou ik heb het verschil niet echt gemerkt ik deed gewoon mijn ding, maar het baasje van mij, die had wel een beetje zenuwen, al liet hij dat niet echt merken aan de rest. Net alsof ik het niet goed zou doen..nou nee hoor, ik deed gewoon mijn best. Als er iemand iets fout zou doen deze maandagavond, dan is het wel mijn baasje. Na 15 minuten volgde de uitslag, het wachten werd beloond. Snowy en Woezel waren geslaagd, ( Helaas voor Senna en Pip zij mogen het over doen ) Succes. Vol trots kijk ik mijn baasje aan en denk wat een MAZZEL 100 punten, ook ik, samen met mijn baasje waren geslaagd met 100 PUNTEN, ( een volle bak dus ).Mijn baasje blij, en ik kreeg een extra kluif thuis.....en thuis stond iedereen me ook al op te wachten met koekjes en extra knuffels.......blijven rare lui hoor, die baasjes. Maar dat was dus EG.1 en ik ben toe aan een wel verdiende vakantie. Tja, het is nu zomervakantie, tenminste, dat hoorde ik ze zeggen mij maakt het niet uit hoor. Maar ik hoorde toevallig, dat het bij mijn baasje ook weer begon te kriebelen. Laats zei hij zelfs.....verdikkeme Mazzel, het wordt tijd om weer naar training te gaan met jou. Dus je ziet maar.....we zijn allemaal weer blij als het weer begint, kijken wat Jolanda weer voor vervolg oefeningen heeft bedacht voor EG 2. Na een wel verdiende vakantie ben ik gestart met mijn baasjes met EG .2 nou ik draai mijn poot er niet voor om....ik kijk wel wat er op me af komt......stiekem kijk ik al naar al die leuke apparaten op het veld voor de behendigheid wat ik later als ik groot ben, en als het kan, wil gaan doen met mijn baasjes.Niet dat we stil gezeten hebben in de vakantie, we zijn bijna elke avond naar het hondenveldje geweest om te spelen met de bal, enz enz, dat is gewoon doorgegaan, maar toch.....zo op de maandagavond lekker met de baas op stap is toch wat elke hond graag doet en wil. Ik merk het gelijk hoor, als het maandag is........... Mijn Baasje vraagt altijd aan me of ik in vorm ben, en andere lieve woordjes, om me alvast te paaien........ja, en dan......speeltje in de tas, en die lekkere beloningsworstjes, helemaal wild word ik daar van............ Ik begin dan al met kwispelen en met trekken aan de riem en hou eigenlijk niet op totdat de training begint......ja mag ik....ik vindt het gewoon super leuk.........Maar ik ben heel tevreden zo, eerst lekker EG 2 doen, en heel en heel goed oefenen, en dan weer proberen volle bak te draaien, ongelofelijk toch. Mijn baasje kan elke dag wel iets met me oefenen........ Nou, voor iedereen en alle honden, weer een heel leerzaam en leuk trainingsjaar.

Tot op het veld. Groetjes Mazzel en zijn Baasjes Henk & Mariette

 

 

 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Saar en ik ben een Jack Russell Terrier (of in elk geval iets wat daarop lijkt) van vijfenhalve maand oud. Woensdag, 4 mei, moest ik op examen om mijn eerste gehoorzaamheidstraining af te sluiten. Ik heb les gehad van Erwin, maar die vond ik in het begin helemaal niet zo leuk. Hij riep namelijk toen hij mij voor het eerst zag: “Die is zeker gekruist met een cavia!”. Maar mijn wraak was zoet, want iedere keer als hij iets voor wilde doen met mij deed ik precies wat ik NIET moest doen. Dat zou ‘m leren! Toch heeft Erwin mij wel heel goed les gegeven, want ik heb het examen gehaald met tachtig van de tachtig te behalen punten!!! Ik deed dus alles goed, en dat was best moeilijk! Bij de training kreeg ik namelijk iedere keer kaasjes tussendoor, maar op het examen ineens niet meer..

Behalve van kaas hou ik er ook heel erg van om in de zon te liggen. Zoals je op de foto ziet ben ik een echte zonaanbidster! Daarnaast speel ik ook nog heel graag met Mees, dat is een kat die ook bij mij woont.

Ik heb mijn eerste puppycursus er nu dan wel opzitten, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd dus ga ik gewoon door. Dus wie weet tot op het veld, en met een beetje geluk sta ik de volgende keer weer in de spotlights omdat ik mijn training zo goed heb gedaan!

Groetjes,

Saar

 

Hallo allemaal,
 
Mijn naam is Marie-José en we hebben een golden retriever van bijna 7 maanden
zijn naam is Brutus een lekker eigenwijze maar vooral hele lieve hond.
we hebben hem sinds november 2010 enige tijd na het overlijden van onze x Terveurense herder van 14.5 jaar oud.
Graag wilde ik met Brutus cursussen gaan volgen en kwam via internet bij de Getrainde hond uit gelukkig konden we vrijwel meteen beginnen.we waren met z'n vijven
we hebben heel wat kou getrotseerd brrr....maar wel weer veel geleerd af en toe moet ik mijn onzekerheid opzij zetten en gewoon lekker trainen met Brutus want hij vind t leuk en ik zeker ook ...
Het examen was wel goed gegaan met hier en daar wat min puntjes dacht ik.. mmm niet dus gewoon geslaagd met 80 punten geweldig dus we hadden de vrijbrief voor de EG 1 die zijn we inmiddels ook gestart...
we gaan er samen weer voor over 10 weken hebben we hopelijk weer heel wat bijgeleerd en worden we klaargestoomd voor de EG 2
maar dat is nog ver weg maar we gaan door want niets is zo leuk als bezig zijn en leren met je hond.
 
Groetjes Marie-José en een poot van Brutus

 

 VEG   examen van 29-11-2010

We hebben een pittige training achterde rug vooral bij Henry was het toch wel even anders. Hij wist ons en de honden toch op een hoger niveau te brengen ,het was zeker niet makkelijk en zelf had ik best wel wat moeite om de puntjes op de i te zetten, het ergste moest nog komen en dat was natuurlijk het examen.
Uitgerekend de maandag gebeurde het ongeloofelijke het ging sneeuwen en het bleef nog liggen ook.
Niemand had er van te voren echt rekening mee gehouden en natuurlijk ook de honden niet.
Dit resulteerde in toch wel wat lastige taferelen de honden gingen minder enthousiast liggen en sommige honden vonden de sneeuw juist helemaal geweldig. Tja als ze allemaal anders gaan doen dan de weken ervoor, hebben wij (de baasjes) extra veel moeite om de honden onder appèl te houden .
Maar zoals Henry zou zeggen da makt niks uut appèl is appèl.
Het was wit en ijskoud buiten en ik was als vierde aan de beurt zoals altijd was ik ook die avond weer zenuwachtig.
Maar het ging eigenlijk boven verwachting goed ,daar waar het in de week ervoor nog wel eens mis ging , ging het nu allemaal vanzelf en dit bleef tijdens het examen constant.
Helaas ging het voor wat mede cursisten toch wel wat minder terwijl ik vaak aan de kant stond en wel eens dacht deed Misty het ook maar zo goed.
Helaas moeten enkele van ons het examen nog eens over doen ik hoop in betere weersomstandigheden en dan zal het zeker wel lukken want de sneeuw was toch wel een storende factor .
Wat moet ik eigenlijk nog zeggen 80 van de 80 punten lopen ik kan alleen maar trots zijn op m`n hondje .Vanaf deze plek wil ik Henry bedanken voor de doorlopen cursus en tot ziens bij de volgende cursus GGB.

Groetjes Sonja en Misty

 

 

 

to Top of Page

DE GETRAINDE HOND te UDEN  | degetraindehond@ziggo.nl