Degetraindehond

Gehoorzaamheid & Puppy cursus


REGELS BREITENSPORT
Breitensport is een vorm van behendigheid en gehoorzaamheid en een leuke en sportieve bezigheid voor baas én hond. 

Het verhoogt het baashond contact in grote mate.
Breitensport bestaat uit meerdere onderdelen, te weten:
Gehoorzaamheid, behendigheidsparcours, hordeloop en slalomloop.
Daarnaast zijn er een aantal regels die in acht moeten worden genomen.
GEZONDHEID HOND/BAAS
Breitensport is voor elke hond geschikt omdat iedereen het op zijn eigen niveau kan beoefenen. De hond en de begeleider moeten samen de banen lopen. Als er medische indicaties zijn, geef dit voordat je aan deze tak van sport wil beginnen, even door aan de instructeur, dan wordt daar in ieder geval rekening mee gehouden. Als de hond of begeleider ernstige gezondheidsklachten hebben, wordt er na overleg besloten om de combinatie uit te sluiten van de training.
LICHAMELIJKE CONDITIE
Zoals hierboven al omschreven dient de hond goed in elkaar te zitten. Dit geldt zowel voor zijn gewicht als ook voor zijn gewrichten. Als blijkt dat de hond problemen vertoond bij het nemen van de toestellen is het verstandig om dit na te laten kijken.

HALSBAND
Bij De Getrainde Hond wordt niet gewerkt met slipkettingen, ook niet bij behendigheid. Zorg ervoor dat de hond een aansluitende halsband draagt. Een tuig is niet gewenst.
AANGELIJND
Breitensport kun je aangelijnd en onaangelijnd beoefenen. In het begin wordt er in ieder geval aangelijnd geoefend. Dit om de honden aan de toestellen te laten wennen en ervoor te zorgen dat ze de gehoorzaamheidsgroepen niet hinderen.
De instructeur bepaalt of jij met je hond al dan niet aangelijnd het parcours mag lopen.
Als er aanwijzingen niet worden opgevolgd kun je niet deelnemen aan de training.
POSITIEVE TRAINING
Ook bij breitensport wordt op een positieve manier getraind. Zorg er daarom voor dat je een speeltje en wat lekkers (kaas, worst) bij je hebt. Zet nooit echt druk op je hond om hem een toestel over of door te krijgen. Hij moet vertrouwen in de baas hebben om al die vreemde toestellen te kunnen doen, dan is/wordt breitensport ook voor hem leuk.
GEDULD
De ene hond leert sneller dan de andere, dit is altijd al zo geweest en dit is ook van toepassing bij breitensport. De ene hond vindt toestellen eng, voor de andere is het de normaalste zaak van de wereld. Zorg er daarom voor dat je geduld met je hond hebt, hij leert het heus wel.

Hier kunt u content plaatsen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.

E-mailen
Bellen
Map
Info