Degetraindehond

Gehoorzaamheid & Puppy cursus

    De gedragsbegeleider.
Gerard Raaijmakers is gedragsbegeleider bij De Getrainde Hond en heeft al 35 jaar ervaring met honden.
In 1993 besloot hij de cursus gedragsbegeleider te volgen aan de diergeneeskundige faculteit in Utrecht. Niet iedereen wordt hierbij toegelaten; men moet een uitgebreide ervaring met honden hebben en zich verdiept hebben in hun gedrag. Bij deze cursus wordt ingegaan op het gedrag van honden, waarom ze bepaald gedrag vertonen en hoe men hiermee omgaat. Na een intensieve theoretisch scholing, ondersteunt door praktijkgevallen, moet men nog een jaar stage lopen waarin men aan de hand van een flink aantal “probleemgevallen” bewezen moet hebben inzicht te hebben. Na dit jaar volgt nog een examen alvorens men het diploma ontvangt. Een gedragsbegeleider kan geraadpleegd worden bij problemen van uiteenlopende aard: niet alleen kunnen zijn - onzindelijkheid - alles kapot maken - hinderlijk blaffen - agressie naar mensen en/of honden.

In de meeste gevallen is het gedrag in goede banen te leiden. Dit gebeurt echter niet van de ene op de andere dag. De baas én gezinsleden zullen hun omgang met de hond moeten wijzigen. De verstandhouding tussen hen moet weer in goede banen worden geleid, want een verstoorde verstandhouding is in veel gevallen de oorzaak van het probleem. Vaak weet men niet hoe een hond in elkaar zit en functioneert waardoor het mis gaat. In enkele gevallen, als de verstandhouding te ver verstoord is, is herplaatsing de enige oplossing.

Als de hulp van de gedragsbegeleider wordt ingeroepen wordt er eerst een analyse gemaakt door een vragenlijst en observatie van de hond binnen het gezin. Daarna wordt een therapie opgezet passend bij de situatie. Door doelgerichte handelingen wordt het gedrag van de hond omgebogen. Daarbij is het wel van belang dat men hiermee consequent omgaat. De gediplomeerde Alpha-gedragsbegeleider kan zich trouwens altijd legitimeren! Voor veel honden had de laatste gang naar de dierenarts bespaard kunnen worden met goede begeleiding en wat inzet van de eigenaar! Voor informatie kunt u contact opnemen met G. Raaijmakers tel.: 0413-268259. of emailen naar degetraindehond@ziggo.nl

Grommen of uitvallen naar honden of mensen
Agressie naar honden of mensen gaat niet vanzelf over en wordt meestal steeds erger. Een gedragstherapeut kan helpen dit weer in  goede banen te begeleiden voordat er schade aan mensen en dier onstaat  .
Gedragsproblemen bij       honden als ze alleen zijn?


Blaffen of vernielen zijn duidelijke tekenen dat je hond alleen zijn niet prettig vindt. Voor hond en mens is dit geen prettige situatie. Een gedragstherapeut kan helpen om je hond te leren alleen thuis te zijn.

Jagen op katten, joggers,  skaters, fietsers?
Er is een groot verschil tussen jagen, najagen en wegjagen en deze vereisen alle een andere aanpak. Een gedragstherapeut observeert de hond, ziet de motivatie achter het gedrag en kan helpen hiermee aan de slag te gaan.
info email degetraindehond@ziggo.nl

E-mailen
Bellen
Map
Info