De Getrainde Hond Uden

 

De gevolgen van het uitlaten

Uitlaten lijkt een simpel begrip maar eigenlijk houdt het heel wat in als je het goed wilt doen. Het begint al bij de pup. Met 12 weken krijgt de pup normaal zijn laatste puppy-enting, voor die tijd is het echter wel oppassen geblazen. Vermijd plaatsen waar veel honden worden uitgelaten omdat de kans dat de kwetsbare pup een besmettelijke ziekte oploopt daar het grootst is. 


Bouw de duur van de wandelingen ook langzaam op. Loop dus niet te ver en kom er dan pas achter dat hij al erg moe is, je moet immers ook nog terug. Wil je de pup lekker moe maken speel er dan mee, daarmee bouw je ook nog eens een goed contact op. Wil de pup in het begin niet meelopen sleur hem dan niet mee. Pak hem op en ga ergens spelen zodat hij leert dat uitlaten leuk is, teruglopen naar huis doen ze altijd. 


De volwassen hond heeft meer nodig dan een paar keer per dag 5 minuten wandelen. Hij moet elke dag een keer flink kunnen rennen om zijn energie kwijt te raken. Een goed uitgelaten hond is meestal ook plezieriger in huis. Als de hond een jaar oud is kun je met hem gaan fietsen. Let er wel op dat de hond langs de fiets draaft en niet galoppeert. Ga ook niet fietsen bij warm weer! .Zorg er ook voor dat hij direct voor en na het fietsen niet veel drinkt en eet omdat dit een maagkanteling kan veroorzaken. Bouw ook het fietsen rustig op. Ook volwassen honden kunnen iets oplopen bij het uitlaten. Op plaatsen waar veel honden worden uitgelaten, hondentoiletten, kunnen ze bijvoorbeeld besmet raken met wormen. Als de hond constant via dezelfde route wordt uitgelaten beschouwd hij dit al snel als zijn territorium. Ze bakenen het terrein vaak af en gaan sneller over tot het verdedigen daarvan. Wissel daarom de uitlaatroute vaak af dat voorkomt veel problemen. Kortom: neem voldoende tijd voor het uitlaten, wissel af en geef de hond de gelegenheid zijn energie kwijt te raken. Hij heeft recht om hond te kunnen zijn!

Groetjes Nellie 

Verder
DE GETRAINDE HOND te UDEN  |  degetraindehond@ziggo.nl
U bent bezoeker
op www.degetraindehond.nl